Het beste licht op de juiste plek

Het opstellen van een correct verlichtingsplan kan nog best een klus zijn. Wilt u dit uit laten besteden? Heel verstandig. Zo hoeft u zelf uw hoofd er niet over te breken. En weet u zeker dat het perfect gebeurt. Wij van StyleXclusief stellen graag uw verlichtingsplan op. Wij zijn namelijk uw complete interieur designer. Daardoor kunnen wij u ook adviseren over de indeling van uw ruimte. En eventueel ook ideeën leveren over nieuwe meubelen, accessoires en kleuren bijvoorbeeld. Dit alles om uw woon- en leefgenot zo hoog mogelijk te krijgen. Te beginnen met een perfect passend verlichtingsplan.

Het belang van een verlichtingsplan

Graag leggen wij u uit waarom het bepalen van een juist verlichtingsplan zo belangrijk is. U wilt op elke plek in huis die een bepaalde functie draagt, de juiste hoeveelheid en soort licht. U begrijpt wellicht al wel dat het ongezellig is om onder een felle TL-lamp een gezellige film op te kijken. En dat het niet verstandig is om uw werkkamer te verlichten met een klein, zacht sfeerlampje. Tegelijkertijd lijkt ons romantisch dineren aan uw eettafel niet erg leuk onder dat ouderwetse, kille LED-licht. Kortom, licht bepaalt een bepaalde sfeer. Bovendien met het praktisch zijn. Daarvoor is een verlichtingsplan dus zo belangrijk. StyleXclusief stelt graag dit plan voor u op. Lees snel verder hoe wij dit precies doen.

LED is de toekomst

We gaan in het verlichtingsplan wel graag voor de toekomst. LED-lampen passen perfect in dat plaatje. Deze zijn namelijk erg zuinig en gaan daardoor langer mee. Plus: ze worden niet heet. Dit zorgt ervoor dat u ze er direct uit kunt halen, mocht u ze willen verwisselen. Onze voorkeur gaat mede hierom dus naar implementering van LED-lampen. Kijkend naar de toekomst zullen we hier ook rekening mee houden bij het opstellen van het verlichtingsplan.

Het opstellen van zo’n plan in vijf stappen

Een verlichtingsplan is eenvoudig gezegd in vijf stappen op te stellen. Deze zijn:

  1. Stel een plattegrond van de ruimte op
  2. Bepaal de functies in de ruimte
  3. Duid lichtcirkels aan op de plattegrond
  4. Bepaal het soort verlichting
  5. Rond het verlichtingsplan af

Maar laat u niet door deze eenvoudige opzet misleiden.

Verlichtingsplan

Een lamp hoeft maar net iets te fel of te zwak zijn en de sfeer is compleet niet wat u gehoopt had. Ook moet er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld looproutes. Als u altijd uw stoel uitstapt aan de linkerkant bijvoorbeeld, is het niet verstandig daar een staande lamp te plaatsen. Wij houden daar rekening mee. Schakel dus nu StyleXclusief in.

Behoefte aan goed licht?

Wilt u ook een perfect afgestemd verlichtingsplan? Laat ons u dan hierin adviseren. De stappen zijn u wellicht helder, maar het vinden van het perfecte licht bij de juiste ruimte kan dan nog steeds erg lastig zijn. Wij helpen u graag. Maak een afspraak met StyleXclusief via telefoonnummer 023-2302723. U kunt uw wensen ook doorgeven via ons contactformulier. Wij helpen u graag aan uw ideale verlichtingsplan!